Boosheid loslaten is op zich goed voornemen. Boosheid ontstaat meestal vanuit pijnlijke emoties en dat is iets wat menselijk is. Boosheid is op zich niet zo slecht, gezien er nog emoties inzitten. Dat wat ik nog erger dan boosheid vind is onverschilligheid want in onverschilligheid daar zit geen enkele emotie of gevoel meer in. Het ligt er helemaal aan hoe je het bekijkt.
Boosheid loslaten
We worden allemaal wel eens boos, doch als men in extreme mate boos wordt dan kunnen dergelijke gevoelens gifstoffen zijn voor de geest. Te veel aan boosheid zal je geest ontwrichten en je van je innerlijke vrede en harmonie beroven. Het kan je zelfs van een gezond oordeel beroven. In dit geval is het doel van: boosheid loslaten altijd de moeite waard.
PTSS en of CPTSS
Mensen die PTSS en of CPTSS kunnen zelfs een extreme boosheid ervaren als ze merken dat ze getriggerd. Voor hun ligt het doel van: boosheid loslaten iets gecompliceerder omdat hun trauma hierin meespeelt.
Vaak is een goede dialoog een van de beste manieren om ontmoediging en neerslachtigheid te overwinnen.
In plaats van gelijk boos te worden op de ander, zou je ook kunnen zeggen. Praat nu eens tegen me alsof je tegen een persoon praat waar je veel om geeft en of van houd. He kan gebeuren dat de ander zich dan anders ten opzichte van jou gaat opstellen en dat er een betere dialoog tot stand komt. Wanneer die betere dialoog tot stand komt, zal je boosheid vanzelf iets gaan afnemen.
Onze gedachtes
Onze gedachtes zijn in principe als een pen, waarmee je voortdurend aantekeningen maakt in de diepere lagen van je geest. Onze geest die we voor heel even het “boek des levens” zouden kunnen noemen.
Soms kunnen we goed zitten met onze gedachtes en soms ook niet. Onze belevingswereld kan namelijk verschillen van de belevingswereld van de ander. Vandaar dat een goede dialoog zo belangrijk is. Communiceren tijdens de boosheid dat helpt meestal niet, dan kun je beter wachten totdat jouw boosheid of de boosheid van de ander is gekalmeerd.
Tijdens onze boosheid kunnen we soms hele pijnlijke woorden naar een ander toe uitspreken en daar zouden we heel voorzichtig mee moeten zijn.
Tijdens het doel van boosheid loslaten, wordt je meer als een bouwmeester van je eigen geest je zult dat beproefde methoden en technieken proberen toe te passen.
Men zou in therapie kunnen gaan om het doel boosheid loslaten te kunnen verwezenlijken, maar je kunt soms ook je doel bereiken doordat je jezelf laat helpen door de steun van jouw eigen geest.
Vaak zegt men dat een denkbeeld vaak meer waard is dan duizenden woorden en dat ons onderbewustzijn elk beeld in onze geest dat op geloof steunt zal verwerkelijken.
Neem voldoende rust
Tijdens het doel van boosheid loslaten is het van belang dat je jezelf niet overbelast voelt. Geef jezelf ook geen druk, laat het proces op een natuurlijke manier in je opkomen. Zorg er voor dat je geen gebrek aan slaap hebt, wat dat kan je prikkelbaar, humeurig en of neerslachtig maken.
Probeer gedachtes van liefde en innerlijke vrede aan jezelf te geven en geloof erin dat je het doel van boosheid loslaten op een dag verwezenlijkt zult zien. Je hebt al een eerste stap en zelfs de belangrijkste stap gemaakt en die stap is dat je erin wilt slagen om het doel van boosheid loslaten wilt gaan bereiken. Je hebt het “zaadje” hiermee al geplant.
Stel jezelf de navolgende vragen
Zodra je weer een moment krijg waarop je boos wordt keer je dan even in jezelf en vraag je af: waarom wordt ik nu boos? Wat is hetgeen wat mij nu het meeste raakt? Associeer ik soms iets met mijn verleden of met een ander persoon? Of heb ik gewoonweg geen goede connectie met deze persoon waar ik boos op ben? Waarom voelt die connectie niet goed? Herken ik soms iets van mezelf in de ander dat mij boos maakt? Heb ik soms moeite met oud boosheid loslaten? Zo ja wat is daar dan de reden van?
Wordt ik soms boos of woedend omdat de ander over mijn grenzen heen gaat? Wordt ik soms boos omdat de ander mijn emoties en gevoelens minimaliseert of bagatelliseert? Wordt ik soms boos omdat de ander mij niet voldoende respecteert of waardeert? Wat is datgene wat mij nu zo boos maakt?
Dialoog met jezelf
Het is de moeite waard om zo’n dialoog eens met jezelf aan te gaan, dan kan je vaak al de antwoorden geven waar je naar op zoek bent.
Hou er wel rekening mee dat ieder mens wel eens boos kan worden en dat men niet zomaar vanuit het “niets” boos wordt op iemand. Daar is meestal wel altijd een reden voor. Een boosheid komt niet zomaar zonder reden “uit de lucht” vallen, nee er gaat altijd iets aan vooraf.
Het doel van boosheid loslaten, doe je in principe voor jezelf gezien boosheid jou in onbalans kan brengen met alle gevolgen van dien.
Wij als mens bestaan uit een 3 eenheid Ziel, Geest en lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes en of verlangens. Ontbreekt dat op een van die 3 niveaus dan kan ons lichaam of onze geest in onbalans raken.
Op een moment dat je misschien precies de juiste woorden of inzichten nodig hebt, nodig ik je uit om een kijkje te nemen bij Mijn Missie. Hier vind je een schat aan hints en tips die niet alleen fascinerend kunnen zijn maar tevens ook je leven kunnen verrijken. Laat je inspireren en vind precies wat je zoekt op een moment dat het er echt toe doet.
Wat voor je ligt en wat achter je ligt, is niets vergeleken met wat in je ligt. Het lijkt altijd onmogelijk totdat het gedaan is….
Geschreven door: Alicia